Followers

Boikot Barangan DAP

Boikot Barangan DAP

Saturday, February 15, 2014

ZIZAN RAJALAWAK AKHIRNYA MENGAKU...


Itulah...banyak sangat kelang keluknya. Sama macam Ustaz Azhar Idrus jugak. Satu masa Ustaz Azhar Idrus pernah berdolak dalik bila menafikan dia minum minum dengan anak dan salah seorang isterinya di Mc D. Sedangkan sebelum itu mengutuk Mc D dan mengaitkannya dengan Yahudi.

Zizan Rajalawak ni pulak dikatakan amat rapat dengan Ustaz Azhar Idrus. Barangkali dapat jugak ilmu berdalihnya. Bila dikatakan Zizan Razak bersekedudukan dengan Emma Maembong, punyalah melompat menafikan.

Tiba tiba semalam Zizan mengaku Emma kerap kali datang ke rumahnya. Kerapkali datang tu bukanlah ' bersekedudukan' tapi lebih kurang jugaklah ! Apa pasal pulak nak kena datang ke rumah ?

Marah Zizan dengan jiran jirannya kerana membocorkan perkara ini kepada media. Aku nak nasihat sikit dua dua artis ni. Korang tengah laku sebab masing masing masih muda lela lagi.

Masa berjalan. Sampai masa, bila dah berumur korangpun akan merosot, merudum. Ini hakikat dunia hiburan. Kalau buat lawak ' tara ' Zizan lagi pada masa dah tua, orang jadi heranlah pulak.

Zizan tak sehebat P Ramlee yang lawaknya merentasi usia dan zaman.

Sebab itu padan padanlah. Baik menikah. Peminat akan hilang hormat jika tunjuk sangat miang tu. Emmapun sama. Anak dara pergi rumah boy friend apa hal pulak?

Jagalah maruah. Tuhan dah anugerahkan rupa, bakat.  Jangan nanti jadi ikutan budak budak muda yang jadi peminat. Ini Malaysialah, bukan Hollywood.

Kepada Zizan aku nak ingatkan, berbaik dengan Ustaz Azhar tu bagus tapi bukan lesen nak buat maksiat...


3 comments:

Anonymous said...

wahai luncai tak perlu menulis macam ni. Ingat sebelum pru Datuk Drs Khalil Idham Lim sudah sedia peguam nak saman blog ni kerana fitnah.

Lepas tu, diam terus tak berani blog ni siar fitnah kepada Datuk Idham.

Aku takut Zizan tak bagi amaran terus saman blog fitnah ni

ALahaI sI LunCAi said...

He..he..Idham Lim ? Macam pernah dengar nama dia. Siapa yer..

Anonymous said...

Tu nasihat vagus tpi kalau dah jdi kawan ngn ustaz idrus nyanya la. X ubah2 jugak leteh la dok panggil ustaz azhar ceramah dia can tu jugak. Ingat mati cacat x kira umur dan temoat memang dunia ni pentas tapi gunakan pentad ngan taqwa pads Allah. Depa tu syg seugama ambik la nasihat tu day kawin add anakbpulak Dunia ni ibarat roda. Dah tuka dah cacat x laku dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...